Key lime pie

Key lime pie är beviset på att det kan vara enkelt att göra något sagolikt gott! Limegelén som gör det lilla extra. Receptet kommer från krögaren Pontus Frithiof.

Key lime pie

  • 100 g digestivekex - (ca 7 kex)
  • 50 g smör
  • 1 burk kondenserad mjölk - (397 g)
  • 4 äggulor
  • 3 lime

Limegelé

  • 1,5 gelatinblad
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk strösocker
  • 2 msk lime - pressad

Garnering

  • limeskal - finstrimlat

Tillbehör

  • grädde - vispad

Gör så här

  1. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten och socker och koka tills sockret lösts upp. Sila i limesaften. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i lagen. Häll lagen i en form, ca 6 x 10 cm, täckt invändigt med plastfolie.  Ställ gelén i kylen för att stelna, ca 2 timmar.

  2. Pajen: Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulet.Tryck ut smulorna i en fyrkantig form, ca 15 x 15 cm. Förgrädda botten mitt i ugnen ca 5 min. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.

  3. Vispa ihop kondenserad mjölk och äggulor. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet av 2 lime och pressa saften ur alla 3. Mät upp saften till 1 dl. Blanda ner limeskal och -saft i smeten.

  4. Häll smeten i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna.

  5. Skär kakan i rutor och garnera med limegelé i tärningar och limeskal. Servera med vispad grädde.

Så här bakar du en citron- och marängpaj:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!