Key Lime Pie, orange

Key Orange Pie med inspiration från den klassiska limepajen, Key Lime Pie. En krämigt len paj med mycket smak av apelsin.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 200 g digestivekex
  • 2 msk strösocker

Fyllning

  • 1 burk kondenserad mjölk - (397 g)
  • 3 äggulor
  • 2 blodapelsiner - rivet skal
  • 0,75 dl apelsin - pressad saft av
  • 0,25 dl lime - pressad saft av

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen och blanda dem med smör och socker.

  2. Tryck ut degen i bottnen och ca 3 cm upp på kanten i en avlång pajform, ca 20 x 30 cm, eller en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

  3. Rör ihop kondenserad mjölk, äggulor, skal och saft av apelsin och saft av lime.

  4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda den mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt pajen kallna. Pudra över florsocker precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!