Key Lime Pie med knäckeskal

Recept på Key Lime Pie med knäckeskal, en klassisk dessert från Key West utanför Miami. Så här bakar du en läcker Key Lime Pie, söt och syrlig och underbart god.
Recept på Key Lime Pie med knäckeskal
Recept på Key Lime Pie med knäckeskal

Ingredienser

  • 1,5 dl grovt ströbröd av valfritt fullkornsknäcke - kör fint i mixer
  • 100 g smör - osaltat
  • 2,5 dl farinsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1,25 dl mandlar - rostade finhackade
  • 1 tsk vaniljsocker

KEY LIME-KRÄM

  • 400 g kondenserad mjölk
  • 6 äggulor
  • 6 lime - saft från
  • 2 msk limeskal - rivet
  • limeskivor

Gör så här

  1. Värm upp ugnen till 175º.

  2. Blanda alla ingredienser och tryck ut blandningen i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Grädda pajskalet i 10 minuter och låt det sedan kallna.

  3. Krämen: Vispa kondenserad mjölk, äggulor, limesaft och limeskal över vattenbad i 8 minuter eller tills krämen tjocknat. Dra skålen från värmen och häll krämen i pajskalet. Låt pajen kallna i kylskåpet.

  4. Dekorera med limeskivor före serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!