Key Lime Pie med grädde

Key Lime Pie, klassisk recept på desserten från Key West i Florida. Servera Key Lime Pie med vanlig vispad grädde men söta den något, eftersom pajen är syrlig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 14 digestivekex - (200 g)
  • 2 msk råsocker
  • 100 g smör - smält

Fyllning

  • 8 äggulor
  • 2 burkar mjölk - sötad, kondenserad (à 397 g)
  • 8 lime - 2 dl pressad

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 - 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Mixa eller smula kexen med socker och smält smör till en smulig massa. Tryck ut massan i en pajform med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 5 min. Sänk ugnsvärmen till 150°.

  3. Blanda försiktigt äggulor, kondenserad mjölk och limesaft utan att vispa.

  4. Häll blandningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt pajen kallna.

  5. Vispa  grädden och blanda med socker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!