Kesobröd utan mjöl

Kesobröd utan mjöl passar bra till frukost. Toppa din macka med goda tillbehör t ex ost, skinka, paprika och rödbetsskott.
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 500 g keso
  • 4 ägg - uppvispade
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,5 dl chiafrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 - 2 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225. Blanda keso och ägg i en bunke. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner dem i keson.

  2. Bred ut smeten till en 1 cm tjock rektangel, ca 24 x 26 cm, på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda brödet mitt i ­ugnen ca 20 min. Låt det svalna på plåten och skär det sedan i bitar.

  4. Recept Jonna Karvonen, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!