Kentucky fried chicken – recept

Krispigt friterad kyckling precis som man får den i USA! Kycklingen smakar bra tillsammans med chilisås och majs.
Mitt Kök
Foto: Jenny Grimsgård
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 1800 g kycklingben - (drumstick)
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk anchochilipulver
  • 6 dl gräddfil
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Panering

  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin

Fritering

  • 2 l rapsolja - neutral el frityrolja

Gör så här

  1. Blanda kycklingen med paprikapulver, spiskummin, chilipulver, 2 tsk salt och gräddfil.

  2. Låt stå framme i rumstemperatur cirka 30 minuter.

  3. Värm oljan till 180 grader i en stor gryta.

  4. Blanda mjöl, paprikapulver, spis- kummin och 1/2 tsk salt.

  5. Panera kycklingen i det kryddade mjölet.

  6. Fritera kycklingen i två omgångar cirka 10 minuter.

  7. Låt rinna av på galler. Servera direkt, gärna tillsammans med chilisås och majskolv!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök