Kebabpizza på nötkött serverad med vitlökssås

Recept på kebabpizza gjord på nötkött. Använd rester från t ex stek till en smarrig pizza. För att få lite kebabsmak på pizzan smaksätts tomatsåsen med spiskummin och cayennepeppar.

Kebabpizza på nötkött serverad med vitlökssås
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 100 g stekt nötkött - te x rester av en stek
  • 1 surdegspizzadeg - kyld (400 g)
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 0,5 dl chilisås
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tomater
  • 2 röda paprikor - grillade från burk
  • 0,5 liten rödlök
  • 1 påse minimozzarella - (150 g)
  • 6 feferoni

Vitlökssås:

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk vatten
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm cayennepeppar

Garnering:

  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Skär köttet i tunna skivor. Blanda tomatpuré och chilisås med spiskummin, oregano, salt och peppar. Skär tomaterna i skivor. Skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i ringar. Låt osten rinna av.

  2. Dela degen i 2 bitar och tryck ut dem till runda pizzor på bakplåtspapper på en plåt. Bred på tomatsåsen. Toppa med kött, tomater, lök, paprika, ostbollar och feferoni. 

  3. Grädda pizzorna mitt i ugnen 10–12 min.

  4. Vitlökssås: Blanda yoghurt, majonnäs och vatten. Skala och pressa i vitlöken. Krydda med salt och cayennepeppar.cayennepeppar.

  5. Ringla vitlökssåsen på pizzorna och garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?