Kebabpizza med vitlökssås

Kebabpizza med skav och vitlökssås gillas av de flesta. Här hamnar det vilda skavet på en färgglad pizza som toppas med en stingig vitlökssås.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 pizzakit - med tomatsås (600 g)
  • 1 pkt älgskav - eller kronhjortskav, fryst (240 g)
  • 3 paprikor - i olika färger
  • 150 g ost - riven (17 %)
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 - 2 krm tabasco - eller annan stark sås
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Kärna ur och strimla paprikan.

  2. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla ut degen så att den täcker hela plåten. Bred på den medföljande tomatsåsen. Strö över paprika och ost. Grädda pizzan mitt i ugnen 15–20 min.

  3. Skala och riv ner vitlöksklyftan i lätt crème fraichen. Krydda med tabasco, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Stek skavet i 1/2 msk smör tills det fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Klipp det i mindre bitar med en sax.

  5. Ta ut pizzan och toppa med skav. Ringla på vitlökssåsen. Servera pizzan i bitar med sallad till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!