Kebab med tomatsalsa och vitlökssås

Recept på kebab med tomatsalsa och vitlökssås. Mosa skalad vitlök i salt så blir det enkelt att blanda ner i yoghurten.

Kebab med tomatsalsa och vitlökssås
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1,5 tsk kebabkrydda - Sevan (en blandning av kryddpeppar, svartpeppar, kanel, ingefära och kryddnejlika)
  • 400 g tomater - i olika färger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 4 pitabröd
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, kebabkrydda och 1 tsk salt. Forma till åtta avlånga rullar.

  2. Grilla eller stek färsrullarna ca 5 min runt om. Grilla pitabröden ca 1 minut på varje sida.

  3. Skär tomaterna i grova bitar. Blanda med 1 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 2 krm peppar.

  4. Mortla skalad vitlök med 2 krm salt. Blanda med yoghurt, 1 msk olja och 1 krm peppar.

  5. Servera rullarna med pitabröd, tomatsalsa och vitlökssås. Grön krispig sallad passar bra till.

Vad tyckte du om receptet?