Kebab med tomatsalsa och vitlökssås

Recept på kebab med tomatsalsa och vitlökssås. Mosa skalad vitlök i salt så blir det enkelt att blanda ner i yoghurten.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1,5 tsk kebabkrydda - Sevan (en blandning av kryddpeppar, svartpeppar, kanel, ingefära och kryddnejlika)
  • 400 g tomater - i olika färger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 4 pitabröd
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, kebabkrydda och 1 tsk salt. Forma till åtta avlånga rullar.

  2. Grilla eller stek färsrullarna ca 5 min runt om. Grilla pitabröden ca 1 minut på varje sida.

  3. Skär tomaterna i grova bitar. Blanda med 1 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 2 krm peppar.

  4. Mortla skalad vitlök med 2 krm salt. Blanda med yoghurt, 1 msk olja och 1 krm peppar.

  5. Servera rullarna med pitabröd, tomatsalsa och vitlökssås. Grön krispig sallad passar bra till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!