Kebab med teriyaki­kyckling

Servera med en god sataysås - recept hittar du här.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer
  • 8 träspett
  • salt
  • svartpeppar - malen
  • 2 msk olja

Teriyakisås

  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl soja
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)

Till servering

  • 4 pitabröd
  • gemsallad
  • chili - strimlad färsk
  • Sataysås

Gör så här

  1. Teriyakisås: Koka upp kycklingbuljong, soja och strösocker. Koka tills sockret har lösts upp. Red av med majsena utrört i lite kallt vatten.

  2. Kycklingspett: Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Skär kycklingen i bitar och trä upp på spett. Salta och peppra.

  4. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.

  5. Ta ut spetten, pensla med en del av teriyaki­såsen och sätt tillbaka i ugnen i ett par minuter.

  6. Ta ut spetten och kolla att de är färdiga. Pensla på mer teriyakisås.

  7. Servera spetten i varma pitabröd som du stekt lite lätt eller grillat.

  8. Lägg sallad, chili och sataysås i bröden. Servera gärna sataysås och extra teriyakisås i skålar bredvid. Lökringar och böngroddar är också gott till.

Vad tyckte du om receptet?

Servera med en god sataysås - recept hittar du här.

Recept från Mitt kök