Kavringscheesecake
Tillagning: 15 minuter
I kyl: 2 timmar
Aktiv tid c:a 15 minuter
I kyl: 2 timmar
Aktiv tid c:a 15 minuter
Kavringscheesecake kan göras dagen före. Skär upp och garnera med valnötter vid servering.
Ingredienser
8
personer
-
200 g
kavring
-
75 g
smör
-
125 g
ädelost
- t ex Saint Agur
-
200 g
färskost
- naturell
-
1 krm
salt
-
0,5 krm
svartpeppar
- nymald
-
2 msk
bladpersilja
- strimlad
Garnering
-
1 dl
valnötter
Gör så här
-
Skär kavringen i bitar. Mixa den med smör i en matberedare. Tryck ut degen i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med plastfolie. Ställ i kylen.
-
Mixa ädelost och färskost i matberedare. Krydda med salt och peppar. Blanda i persiljan. Bred ut smeten på kavringsbottnen. Låt stå i kylen ca 2 timmar.
-
Ta ut och skär kakan i bitar, ca 3 x 3 cm. Garnera med valnötter.