Kavring - enkelt recept

Recept på kavring som går snabbt att baka. Ett bröd saftigt och gott bröd. Skiva gärna upp limpan och frys in den i skivor.
Foto: Rober Olsson

Ingredienser

  • 8 dl rågsikt - (440 g)
  • 4 dl vetemjöl special - (240 g)
  • 2,25 msk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 6 dl filmjölk
  • 4 dl sirap - mörk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Blanda de torra ingredienserna. Blanda filmjölk och sirap och rör ner det i mjölblandningen. Rör om till en jämn smet.

  2. Fördela smeten två smorda och mjölade formar, à 11/2 liter. Grädda bröden längst ner i ugnen ca 1 timme. Täck limporna med bakplåtspapper de sista 10–15 min, så att de inte blir för brända. Låt bröden svalna i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler.

  3. Limporna går utmärk att frysa, hela eller skivade. Brödet håller sig färskt i en plastpåse i rumstemperatur 2-3 dagar.

  4. Recept Saga Aneng, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!