Kaviarmatjes

Kaviarmatjes är snabb att göra. Den blir bara godare om den får vila ca 1 dygn i kylen.
Gustaf Trägårdh
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 burkar matjessillfiléer - (à 200 g)

Sås

  • 1 knippa gräslök - (ca 20 g)
  • 1 knippa dill - (ca 20 g)
  • 0,5 gul lök - liten
  • 0,5 crème fraiche
  • 0,5 majonnäs
  • 2 msk smörgåskaviar
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Hacka gräslök och dill. Skala och finhacka löken. Blanda crème fraiche, majonnäs och kaviar. Tillsätt örter och lök. Krydda med peppar.

  2. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Vänd ner sillen i såsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!