Kassler med indisk blomkålssallad

Recept på kassler med indisk blomkålssallad. Här får blomkålen en lite annorlunda smak än vad vi är vana vid. Rätten blir nästan ännu godare om den får stå och dra lite och passar därför bra att spara.
Kassler med indisk blomkålssallad
Kassler med indisk blomkålssallad Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 1 blomkålshuvud - (ca 800 g) stort
  • 1 knippa lök - färsk
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk curry
  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl russin
  • 1 kruka koriander
  • 4 naanbröd - (Santa Maria)

Gör så här

  1. Bryt blomkålshuvudet i små buketter. Ansa löken och skär den i skivor, spara lite av det gröna till garnering. Förväll blomkål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull ca 5 min. Spola hastigt av med kallt vatten så att kokningen avstannar och låt rinna av.

  2. Koka upp 1/2 dl vatten och häll det heta vattnet på curryn. Låt stå ca 5 min. Rör i yoghurt och smaka av med salt och peppar. Vänd i blomkål, lök och russin. Hacka koriandern och blanda ner den i salladen.

  3. Värm naanbröden enligt anvisning på förpackningen. Skär kasslern i tunna skivor. Servera kasslern med blomkålssallad, överströdd med den sparade löken, och naanbröd.

  4. Ca 420 kcal per portion, 10 g fett, 36 g protein, 43 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!