Karré med nudlar i het buljong

Karré med nudlar i het buljong är en supersmart rätt att ha som matlåda. Grönsaker, nudlar och kött i en låda och buljongen i en egen burk. Buljongen kokas upp och hälls rykande varm över rätten.

Karré med nudlar i het buljong
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 g fläskkarré - stekt
  • 1 paprika - röd, liten
  • 4 minimajskolvar
  • 2 salladslökar
  • 100 g äggnudlar

Buljong

  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl soja - japansk
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 1 msk sambal badjak
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk rårössocker
  • 1 tsk sesamolja

Topping

  • 0,5 dl jordnötter - salta
  • koriander

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Skär minimajsen i fyra strimlor vardera.Ansa och skär salladslöken i ca 4 cm långa bitar.

  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt grönsakerna koka med när ca 2 min återstår av tillagningstiden. Spola av nudlar och grönsaker med kallt vatten och låt rinna av.

  3. Buljong: Koka upp alla ingredienser och låt koka ca 5 min. Låt buljongen kallna.

  4. Lägg nudlar och grönsaker i matlådor. Toppa med köttet. Häll buljongen i separata burkar.

  5. Vid servering: Värm kött, nudlar och grönsaker ca 1 minut i mikro. Koka upp buljongen. Häll buljongen över kött och nudlar. Toppa med jordnötter och koriander.

Vad tyckte du om receptet?