Karré med nudlar i het buljong
Karré med nudlar i het buljong är en supersmart rätt att ha som matlåda. Grönsaker, nudlar och kött i en låda och buljongen i en egen burk. Buljongen kokas upp och hälls rykande varm över rätten.
Ingredienser
-
200 g
fläskkarré
- stekt
-
1
paprika
- röd, liten
-
4
minimajskolvar
-
2
salladslökar
-
100 g
äggnudlar
Buljong
-
6 dl
vatten
-
0,5 dl
soja
- japansk
-
1 tärningar
köttbuljong
-
1 msk
sambal badjak
-
1 msk
rödvinsvinäger
-
2 tsk
rårössocker
-
1 tsk
sesamolja
Topping
-
0,5 dl
jordnötter
- salta
-
koriander
Gör så här
-
Skär köttet i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Skär minimajsen i fyra strimlor vardera.Ansa och skär salladslöken i ca 4 cm långa bitar.
-
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt grönsakerna koka med när ca 2 min återstår av tillagningstiden. Spola av nudlar och grönsaker med kallt vatten och låt rinna av.
-
Buljong: Koka upp alla ingredienser och låt koka ca 5 min. Låt buljongen kallna.
-
Lägg nudlar och grönsaker i matlådor. Toppa med köttet. Häll buljongen i separata burkar.
-
Vid servering: Värm kött, nudlar och grönsaker ca 1 minut i mikro. Koka upp buljongen. Häll buljongen över kött och nudlar. Toppa med jordnötter och koriander.