Karré i pitabröd med limeyoghurt

Fläskköttet ska skivas så tunt som möjligt för att bli krispigt och gott.
Tom Sjöstedt
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré - från gårdagen
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Sallad

  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 0,5 rödlök
  • 1 kruka romansallad

Limeyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 lime
  • 1 msk honung
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • 4 pitabröd

Gör så här

  1. Skiva köttet tunt och stek det på hög värme i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

  2. Sallad: Skiva tomat och gurka. Skala och skiva löken. Riv salladen i mindre bitar. Blanda salladen med tomat, gurka och lök.

  3. Limeyoghurt: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda yoghurten med limeskal och -saft och honung. Krydda med salt.

  4. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Servera dem med kött, sallad och limeyoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!