Annons: Boken "Kladdkakor Deluxe" hittar du här! (Extern länk)
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
Smält smör, choklad och kaffe till chokladkakan i en kastrull.
Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke och tillsätt kakao, mjöl och salt. Rör ihop till en tjock smet och tillsätt sedan smörblandningen. Rör ihop till en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
Smält smör och kaffe till glasyren i en kastrull på låg värme. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning i en minut.
Bred ut glasyren på kakan och strö genast över kokos. Låt stå i kylskåp i 2 timmar före servering.
Annons: Boken "Kladdkakor Deluxe" hittar du här! (Extern länk)
Recept från Mitt kök