Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kärleksmums - klassiskt recept

Kärleksmums kallas också mockarutor eller snoddas och är en riktig klassiker med underbart god glasyr som smakar kaffe och choklad. Kärleksmums är barnsligt lätt att göra och räcker till många tack vare att den görs i långpanna.

Mitt Kök
Kärleksmums - klassiskt recept
Kärleksmums - klassiskt recept
Kärleksmums - klassiskt recept

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 4,5 dl strösocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1,25 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl

Glasyr

  • 75 g smör
  • 0,75 dl kaffe - starkt
  • 0,5 dl kakao
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker

Garnering

  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Media laddas
  2. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.

  3. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, helst med en elvisp.

  4. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet.

  5. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

  6. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda ingredienserna väl. Ta ut kakan ur ugnen och låt den stå en liten stund. Bred därefter glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.

  7. Ät och njut!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök