Karibisk papayasallad med chili, lime och jordnötsdressing

Recept på karibisk papayasallad med chili, lime och jordnötsdressing. Kombinationen papaya och lime är en fräsch klassiker som får sting av chili.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 1 romansallad
  • 1 rödlök - liten
  • 1 papaya
  • 1 mango
  • 200 g böngroddar
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 lime
  • 1 kruka koriander

Jordnötsdressing

  • 3 msk jordnötssmör
  • 1 msk vatten
  • 0,75 dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk ingefära - finriven
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Jordnötsdressing: Värm vattnet. Häll det över jordnötssmöret och rör tills smöret lösts upp. Vispa i oljan. Skala och pressa i vitlöken. Rör i limesaft, ingefära och honung. Krydda med salt. 

  2. Bryt salladen i bitar och lägg på ett stort fat. Skala och skiva löken tunt. 

  3. Skala, kärna ur och skär mango och papaya i lagom stora bitar och lägg dem tillsammans med lök och böngroddar över salladen. 

  4. Kärna ur och strimla chilin. Strö den över salladen och häll över limesaften. Toppa med koriander och servera med jordnötsdressing. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!