Kardemummavåfflor – enkelt recept

Recept på kardemummavåfflor. Våra våfflor doftar kardemumma och smakar fint till både mellis och förrätt. Eller som dessert med grädde och bär.

Tove Nilsson
Kardemummavåfflor – enkelt recept
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk kardemummakärnor - grovt stötta
  • 4 dl mjölk - 3 %

Till gräddning

  • 3 msk smör

Tillbehör

  • 250 g hallon - frysta
  • 2 dl vispgrädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Ta fram och tina bären.

  2. Smält smöret och låt det svalna.

  3. Blanda mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och kardemumma i en skål. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en jämn smet. Rör i smöret.

  4. Vispa grädden. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn. Servera genast med hallon och grädde och pudra över florsocker.

  5. Kökstipset! Håll våfflorna frasiga på galler i ugn, ca 150°, om ni vill gaffla våfflorna samtidigt.

Vad tyckte du om receptet?