Kardemummaskorpor – glutenfritt recept

Ljuvliga skorpor bakade på mandelmjöl, smaksatta med kardemumma och vaniljpulver. Förvaras i en lufttät burk.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 75 g smör - mjukt
  • 2 dl lättströ - eller sötströ
  • 3 ägg
  • 7 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Vispa smör och strö lättströ eller sötströ, vispa i ett ägg i taget.

  3. Blanda ihop de torra ingredienserna. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.

  4. Forma smeten till bollar och lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Grädda på falsen längst ner i ugnen i 10-15 minuter, tills de börjar få gyllenbrun färg. Ta ut plåten och låt skorporna svalna.

  6. Dela upp dem på mitten med en gaffel. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt, sänk temperaturen till 125 grader. Torka skorporna cirka 20 minuter.

  7. Ta ut skorporna och låt de svalna helt. Förvara skorporna i en lufttät burk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök