Karamellklubbor

Recept på karamellklubbor. Inte så svårt som man kan tro! Bara att koka och skeda upp. Men barnen får ta ett steg tillbaka, för smeten blir het. Livsmedelsarom finns att köpa i välsorterade mataffärer och hobbybutiker.
Mia Öhrn

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 1 dl vit sirap - eller glykossirap
  • 1 dl vatten
  • 1 krm livsmedelsarom - t ex med mango- och limesmak
  • hushållsfärg - röd, gul och grön

Gör så här

  1. Mät upp socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp på hög värme och rör då och då tills sockret har smält. Koka på hög värme utan att röra tills smeten nått 145°.

  2. Ta kastrullen från plattan och rör ner livsmedelsaromen. Fördela smeten i flera kastruller eller bunkar om du vill ha olika färger och rör ner färgerna.

  3. Skeda upp smeten med dessertskedar på plåtar klädda med bakplåtspapper och sätt fast en klubbpinne i varje direkt. Låt kallna och stelna. Se till att plåtarna ligger så plant som möjligt, annars kommer klubborna att flyta ut ojämnt.

  4. Förvara klubborna  i rumstemperatur och slå eventuellt in dem i cellonfanplast om du vill undvika att de klibbar fast i varandra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!