Kantarelltoast

Kantarelltoast passar bra att servera tillsammans med lite sallad och rödlöksringar.

Elisabeth Johansson
Kantarelltoast
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kg kantareller
  • 10 skivor bröd
  • 50 g smör - + 25 g
  • 1 gul lök
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar - nymald
  • 1 kruka timjan
  • 2 dl smetana
  • 2 dl västerbottensost - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Stek bröden frasiga och gyllenbruna i 50 g smör. Lägg dem på en plåt.

  2. Ansa svampen och skär stora kantareller i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs kantareller och lök i 25 g smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Hacka hälften av timjanen och blanda med kantarellerna. Rör i smetana. Fördela kantarellerna på bröden. Strö över osten.

  3. Gratinera bröden mitt i ugnen ca 5 min.  Garnera med resten av timjanen. Servera med rödlöksringar.

Vad tyckte du om receptet?