Kantarelltoast

Kantarelltoast passar bra att servera tillsammans med lite sallad och rödlöksringar.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kg kantareller
  • 10 skivor bröd
  • 50 g smör - + 25 g
  • 1 gul lök
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar - nymald
  • 1 kruka timjan
  • 2 dl smetana
  • 2 dl västerbottensost - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Stek bröden frasiga och gyllenbruna i 50 g smör. Lägg dem på en plåt.

  2. Ansa svampen och skär stora kantareller i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs kantareller och lök i 25 g smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Hacka hälften av timjanen och blanda med kantarellerna. Rör i smetana. Fördela kantarellerna på bröden. Strö över osten.

  3. Gratinera bröden mitt i ugnen ca 5 min.  Garnera med resten av timjanen. Servera med rödlöksringar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!