Kantarelltoast med lagrad sveciaost och lufttorkad skinka


Kantareller är så gott, och extra gott blir det såklart i en god kantarelltoast. Det här lite lyxigare receptet på kantarelltoast av mästerkocken Tommy Myllymäki är verkligen hur mumsigt som helst! Sveciaosten är smulig och svår att skiva, men fungerar bra i gratänger. Den är ofta lagrad med fin smak, som västerbottensost men med små hål.
Mitt Kök
Ann-Charlotte Fägerlind
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 400 g kantareller
  • 4 surdegsbröd
  • 1 dl grädde
  • 150 g svecia - riven
  • 50 g gräslök - finskuren
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 1 schalottenlök - finhackad
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Börja med att rensa och snoppa kantarellerna.

  2. Baka den lufttorkade skinkan på 150 grader i 5 minuter tills skivorna har blivit knapriga.

  3. Stek kantarellerna hastigt i hög temperatur med smör och lite olja. När de har blivit fint stekta runtom sänk värmen och lägg i den finhackade schalottenlöken och låt den bli genomskinlig. Häll på grädde och låt den koka in till simmig konsistens.

  4. Lägg i den rivna osten och rör ihop tills osten har löst sig och allt har blivit krämigt. Avsluta med den finskurna gräslöken.

  5. Stek brödet gyllene i smör och lägg upp på 4 tallrikar och lägg på kantarellstuvningen och toppa med skinkan, extra ost och finskuren gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök