Kantarelltoast med lagrad sveciaost och lufttorkad skinka


Kantareller är så gott, och extra gott blir det såklart i en god kantarelltoast. Det här lite lyxigare receptet på kantarelltoast av mästerkocken Tommy Myllymäki är verkligen hur mumsigt som helst! Sveciaosten är smulig och svår att skiva, men fungerar bra i gratänger. Den är ofta lagrad med fin smak, som västerbottensost men med små hål.
Mitt Kök
Ann-Charlotte Fägerlind
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 400 g kantareller
  • 4 surdegsbröd
  • 1 dl grädde
  • 150 g svecia - riven
  • 50 g gräslök - finskuren
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 1 schalottenlök - finhackad
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Börja med att rensa och snoppa kantarellerna.

  2. Baka den lufttorkade skinkan på 150 grader i 5 minuter tills skivorna har blivit knapriga.

  3. Stek kantarellerna hastigt i hög temperatur med smör och lite olja. När de har blivit fint stekta runtom sänk värmen och lägg i den finhackade schalottenlöken och låt den bli genomskinlig. Häll på grädde och låt den koka in till simmig konsistens.

  4. Lägg i den rivna osten och rör ihop tills osten har löst sig och allt har blivit krämigt. Avsluta med den finskurna gräslöken.

  5. Stek brödet gyllene i smör och lägg upp på 4 tallrikar och lägg på kantarellstuvningen och toppa med skinkan, extra ost och finskuren gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!