Kantarelltoast med färskost och päron

En fruktig och fräsch kantarelltoast på surdegsbaguette med färskost i botten. Toasten toppas med blåbär och små skott från daikon. Finns inte daikonskott i butik kan de bytas ut mot vattenkrasse eller smörgåskrasse.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 surdegsbaguette - liten
  • 1 päron
  • 50 g naturell färskost
  • 30 g mâchesallad
  • 0,5 dl blåbär
  • 1 dl skott - av daikon, vattenkrasse eller smörgåskrasse
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Ingredienser

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna. Stek dem i smör tills de fått fin färg. Krydda med salt.

  2. Klyv baguetten och stek snittytan så att den får lite färg. Skiva eller hyvla päronet tunt.

  3. Bred färskost på bröden. Fördela sallad, svamp och päron ovanpå. Strö över blåbär och skott eller krasse. Krydda med flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?