Kantarellsoppa med rostade löjromsticks

Recept på krämig kantarellsoppa med frisk syra från citronen. Äter du soppan som förrätt räcker den till 6 personer.
Allt om Mat

Kantarellsoppa

  • 300 g kantareller
  • 1 lök - gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 2 dl vin - torrt vitt
  • 8 dl svampbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk citron - pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 200 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk timjan - plockad

Löjromsticks

  • 1 tunnbröd - mjukt
  • rödlök - 1/4
  • 50 g färskost - naturell
  • 50 g löjrom
  • gurka - 1/4
  • 0,5 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skölj kantarellerna noga.

  3. Skala och finhacka lök och vitlök.

  4. Fräs svamp och lök i smör. Häll på vin, buljong och grädde. Låt koka ca 10 min.

  5. Mixa slät med mixerstav. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.

  6. Skölj kantarellerna till garnering. Stek knapriga i smör. Krydda med salt, peppar och timjan.

  7. Skär tunnbrödet i 4 remsor. Lägg dem på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Låt svalna.

  8. Skala och tärna gurkan. Skala och skiva löken. Fördela färskost, gurka och rödlök på sticksen. Spritsa på löjrom och avsluta med att klippa över krasse.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!