Kantarellsoppa med färsk mejram
Recept på kantarellsoppa – en krämig och gräddig soppa med finstämd syra från det vita vinet.
Kantarellsoppa med färsk mejram
-
200 g
kantareller
-
1
schalottenlökar
-
2
vitlöksklyftor
-
2 msk
olivolja
-
25 g
smör
-
1 kvist
timjan
-
1 kruka
mejram
-
1 dl
vitt vin
- torrt
-
2 dl
vispgrädde
-
5 dl
vatten
-
1 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Ansa svampen och skär stora svampar i mindre bitar.
-
Skala och finhacka lök och vitlök.
-
Stek svampen gyllenbrun i en gryta i 1 msk olja och smör tillsammans med vitlök, schalottenlök, timjankvist och en mejramkvist.
-
Lägg undan ca 4 msk svamp till garnering.
-
Häll vinet över svampen och låt koka ca 2 min.
-
Häll i grädde och vatten. Låt koka på svag värme under lock ca 20 min.
-
Ta bort timjan- och mejramkvistar. Mixa soppan slät med mixerstav.
-
Krydda med salt och peppar. Garnera med nyplockade mejramblad och den stekta svampen och ringla på 1 msk olja.
-
Testa också gärna vårt recept på kantarellsoppa med rostade löjromsticks!