Kantarellsallad

Kantarellsallad är ett matigt inslag på kräftskivan. Koka rödbetor och blanda dressing dagen före kräftskivan om du vill förbereda.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 6 rödbetor - medelstora, –8
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt - + 2 krm
  • 1 krm svartpeppar - nymald, + 1 krm
  • 500 g kantareller
  • 25 g smör
  • 0,5 tsk strösocker
  • 150 g cheddarost
  • 150 g salladskål - lila (sallarossa)
  • 70 g sallad - blandad

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • krondill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba och skölj rödbetorna. Skär dem i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen tills rödbetorna fått färg och är mjuka, ca 30 min. Låt svalna.

  2. Ansa kantarellerna och fräs dem i en stekpanna på medelvärme tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör, socker, 2 krm salt och 1 krm peppar. Bryn kantarellerna tills de är gyllene.

  3. Bryt osten i mindre bitar. Strimla eller skär salladskålen i mindre bitar.

  4. Dressing: Vispa samman alla ingredienser.

  5. Lägg salladskål, salladsblad, rödbetor, kantareller och ost på ett fat. Ringla över dressingen och toppa med krondill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!