Snittar med kantarellröra på tunnbröd

Snittar med kantareller på rostat tunnbröd. Supergott som plockmat eller tilltugg till drinken.
Snittar: Kantarellröra på rostat tunnbröd
Snittar: Kantarellröra på rostat tunnbröd Foto: Ulrika Pousette

Kantarellröra på rostat tunnbröd

  • 2 tunnbröd - mjuka rektangulära
  • 200 g kantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 msk halvtorr sherry
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 100 g naturell färskost

Garnering

  • timjan
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skär eller klipp tunnbröden i ca 4 x 4 cm stora bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 5 min, tills rutorna fått fin färg. Låt kallna på galler.

  3. Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  4. Fräs kantarellerna i en stekpanna tills det mesta av vätskan kokat in.

  5. Tillsätt lök, vitlök, smör och sherry och stek ca 5 min. Krydda med salt och peppar och låt kallna.

  6. Blanda kantarellfräset med osten. Fördela röran på tunnbröden.

  7. Garnera med timjan och mal över lite peppar.

  8. Plocka egna kantareller? Här hittar du en svampguide för nybörjare, eller om du redan plockat svamp – här hittar du tips på hur du förväller svampen!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!