Recept från Mitt kök
Kantarellpizza
Pizza + kantareller = sant! Fantastiskt gott och dessutom lätt att laga. Prova den till kräftskivan!
Deg
-
2,5 - 3 dl
vetemjöl
- + 3 msk till utbakningen
-
0,5 tsk
salt
-
1 tsk
bakpulver
-
2,5 dl
yoghurt
- rysk eller turkisk
Topping
-
3 dl
pizzaost
- riven
-
1 l
kantareller
- rensade
-
2 - 3 msk
smör
- till stekning
-
flingsalt
-
0,5 kruka
gräslök
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250 grader.
-
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt yoghurt, blanda till en smidig deg. Tillsätt eventuellt mera mjöl, men degen får inte bli för hård.
-
Ta upp den kladdiga degen på ett välmjölat bakplåtspapper. Strö över mera mjöl och tryck ut degen med mjölade händer till en pizza, cirka 30 centimeter i diameter. Toppa med ost. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
-
Dela stora kantareller och fräs all svamp knaprig i smör i 5–10 minuter.
-
Ta ut pizzan och skär i bitar. Toppa med kantarellerna. Salta. Klipp över gräslök.