Kantarellpizza med tryffel och pecorino

Recept på en underbar kantarellpizza med tryffel och pecorino. Lika god varm som kall!
Sophie Berlin

Kantarellpizza med tryffel och pecorino

  • 2,5 dl vatten
  • 15 g jäst
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 msk olivolja
  • 6 - 7 dl vetemjöl - (360-420 g)
  • 600 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk tryffelolja
  • 80 g tryffelsalami - i tunna skivor
  • 2 dl pecorino romano - grovriven
  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet.

  2. Tillsätt salt, socker och olivolja. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Forma degen till fyra bullar. Låt jäsa under handduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

  3. Ansa kantarellerna och stek dem i smör tills all vätska kokat bort. Skala och skiva vitlöken. Blanda vitlöken med kantarellerna och stek ytterligare 2–3 min. Strö över flingsaltet.

  4. Kavla ut bullarna till avlånga rektanglar på bakplåtspapper på en plåt. Bre på ett tunt lager crème fraiche. Lägg kantarellerna på pizzorna och strö över osten. Grädda mitt i ugnen 5–7 min.

  5. Ringla tryffeloljan på pizzorna. Lägg på salamin och klipp över rikligt med krasse. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!