Kantarellpasta med syrad grädde, burrata och rostad lök
Pasta med kantareller och syrad grädde är underbart gott. I väntan på de färska kantarellerna går det utmärkt med frysta eller annan svamp.
Ingredienser
-
400 g
tagliatelle
-
1
gul lök
-
300 g
kantareller
-
2 msk
smör
-
2 dl
syrad grädde
-
50 g
spenat
-
1
burrataost
-
0,5 dl
röda vinbär
-
0,25 kruka
timjan
-
1 tsk
flingsalt
-
2 krm
nymald svartpeppar
Tillbehör:
-
4 msk
rostad lök
Gör så här
-
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär löken i strimlor. Ansa kantarellerna och dela stora kantareller i mindre bitar.
-
Fräs löken i smör i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt kantarellerna och låt dem steka tills de fått fin färg. Häll över den syrade grädden och koka upp. Låt sjuda 2–3 min. Vänd i spenaten och ta pannan från värmen.
-
Låt pastan rinna av och blanda den med kantarellsåsen. Fördela pastan i djupa tallrikar eller i skålar.
-
Dela burratan i fyra bitar och lägg dem på pastan. Strö över vinbär och repad timjan. Krydda med flingsalt och peppar. Toppa med rostad lök och servera.