Kantarellpasta med syrad grädde, burrata och rostad lök

Pasta med kantareller och syrad grädde är underbart gott. I väntan på de färska kantarellerna går det utmärkt med frysta eller annan svamp.

Elisabeth Johansson
Kantarellpasta med syrad grädde, burrata och rostad lök
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle
  • 1 gul lök
  • 300 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 dl syrad grädde
  • 50 g spenat
  • 1 burrataost
  • 0,5 dl röda vinbär
  • 0,25 kruka timjan
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Tillbehör:

  • 4 msk rostad lök

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär löken i strimlor. Ansa kantarellerna och dela stora kantareller i mindre bitar.

  2. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt kantarellerna och låt dem steka tills de fått fin färg. Häll över den syrade grädden och koka upp. Låt sjuda 2–3 min. Vänd i spenaten och ta pannan från värmen.

  3. Låt pastan rinna av och blanda den med kantarellsåsen. Fördela pastan i djupa tallrikar eller i skålar.

  4. Dela burratan i fyra bitar och lägg dem på pastan. Strö över vinbär och repad timjan. Krydda med flingsalt och peppar. Toppa med rostad lök och servera.

Vad tyckte du om receptet?