Kantarellpaj med grönkål

Recept på paj med kantareller och grönkål. Spröd och drömgod paj. Här används färdig kyld smördeg, bara att rulla ut, fylla med härlig ost, grädda och sedan toppa med kantareller, grönkål och hasselnötter.
Allt om Mat
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 1 förp smördeg - kyld (250 g)
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 150 g taleggioost - eller annan ost
  • 0,5 tsk honung
  • 300 g kantareller - och trattkantareller
  • 200 g grönkål
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1,5 dl hasselnötter - rostade, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°, varmluft. Bred crème fraiche på smördegen, men spara 2 cm runt kanten. Skär osten i bitar och lägg den ovanpå.  Ringla över honung och vik över degkanten så att osten inte rinner ut.

  2. Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills smördegen fått fin färg.

  3. Riv stora kantareller i mindre bitar. Riv av bladen från grönkålen och hacka stjälkarna.  Skala och finhacka lök och vitlök.

  4. Stek svampen i olja tills vätskan dunstar, 2–3 min. Tillsätt smör, lök och vitlök. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare ca 3 min så att svampen blir krispig. Vänd i grönkålen.

  5. Toppa pajen med svamp och grönkål och strö över hasselnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept Louise Johansson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!