Kantarellomelett
I ugn: 35 minuter
Aktiv tid c:a 25 minuter
Recept på kantarellomelett – en svamprätt som alltid smakar underbart gott! Har du massor av kantareller är detta ett härligt sätt att laga dem på.
Ingredienser
-
5
ägg
-
0,75 dl
vispgrädde
-
3 dl
mjölk
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Stuvning
-
1 l
kantareller
-
2 msk
smör
-
2 msk
vetemjöl
-
2 dl
mjölk
-
1 dl
matlagningsgrädde
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
1 knippa
persilja
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Vispa upp äggen lätt. Vispa ner grädde, mjölk, salt och peppar.
-
Häll omeletten i en smord ugnssäker form.
-
Grädda mitt i ugnen ca 35 min.
-
Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme.
-
Strö mjölet över svampen och rör om. Späd under omrörning med mjölk och matlagningsgrädde. Låt koka på svag värme ca 5 min. Smaksätt med salt och peppar.
-
Häll stuvningen över omeletten. Garnera med persilja. Servera direkt.