Kantarellomelett

Recept på kantarellomelett – en svamprätt som alltid smakar underbart gott! Har du massor av kantareller är detta ett härligt sätt att laga dem på.
Ann-Sofie Dahl
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Stuvning

  • 1 l kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 knippa persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa upp äggen lätt. Vispa ner grädde, mjölk, salt och peppar.

  2. Häll omeletten i en smord ugnssäker form.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

  4. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme.

  5. Strö mjölet över svampen och rör om. Späd under omrörning med mjölk och matlagningsgrädde. Låt koka på svag värme ca 5 min. Smaksätt med salt och peppar.

  6. Häll stuvningen över omeletten. Garnera med persilja. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!