Kantarellmacka med mild ädelost  

Kantarellmacka med mild ädelost är en snabbgjord liten förrätt. Den milda krämiga ädelosten ger god sälta till de knaperstekta kantarellerna.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 100 g ädelost - mild Kvibille
  • 0,5 baguette
  • 50 g mâchesallad

Gör så här

  1. Ansa kantarellerna. Skär dem i bitar om de är stora.

  2. Stek kantarellerna i en torr, het stekpanna tills all vätska kokat in. Tillsätt smöret och stek tills kantarellerna fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Smula i osten.

  3. Skär baguetten i sneda skivor. Grilla eller rosta brödet tills det fått fin färg. Fördela kantarellerna på bröden och toppa med mâchesallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!