Kaninmuffins

Recept på supergulliga kaninmuffins! Morotsmuffinsarna täcks med en fluffig färskostkräm och dekoreras som en söt kanin.
Kaninmuffins
Kaninmuffins
Kaninmuffins
Foto: Malin Hoelstad

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel - mald
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl morötter - finrivna
  • 1 dl rapsolja

Kräm

  • 100 g färskost - naturell
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl florsocker

Garnering

  • 12 marshmallows
  • rosa socker - eller strössel
  • silverkulor
  • rosa hjärtströssel
  • florsocker - eventuellt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.

  2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och ingefära i en skål.

  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i morötter, olja och mjölblandning. Rör tills allt är väl blandat.  Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kallna.

  4. Kräm: Vispa färskost, smör och florsocker till en fluffig slät kräm, ca 3 min. Toppa muffinsarna med ett tjockt lager kräm.

  5. Klipp marshmallows diagonalt och doppa snittytan i färgat socker eller strössel. Ställ dem ovanpå muffinsarna som öron. Garnera med silverkulor till ögon och strössel till nos. Pudra eventuellt över florsocker vid servering.

Vad tyckte du om receptet?