Kaninmuffins

Recept på supergulliga kaninmuffins! Morotsmuffinsarna täcks med en fluffig färskostkräm och dekoreras som en söt kanin.
Foto: Malin Hoelstad

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel - mald
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl morötter - finrivna
  • 1 dl rapsolja

Kräm

  • 100 g färskost - naturell
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl florsocker

Garnering

  • 12 marshmallows
  • rosa socker - eller strössel
  • silverkulor
  • rosa hjärtströssel
  • florsocker - eventuellt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.

  2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och ingefära i en skål.

  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i morötter, olja och mjölblandning. Rör tills allt är väl blandat.  Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kallna.

  4. Kräm: Vispa färskost, smör och florsocker till en fluffig slät kräm, ca 3 min. Toppa muffinsarna med ett tjockt lager kräm.

  5. Klipp marshmallows diagonalt och doppa snittytan i färgat socker eller strössel. Ställ dem ovanpå muffinsarna som öron. Garnera med silverkulor till ögon och strössel till nos. Pudra eventuellt över florsocker vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!