Kaninbröd

Recept på kaninbröd. Söta små bröd som är lätta att baka. Degen är som en klassisk dinner roll, som det kallas i USA, med filmjölk som degvätska. Ljusa, lätta och lite smöriga.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 75 g smör - + 25 g
  • 3 dl filmjölk
  • 12 g jäst
  • 1 ägg - stort
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl special - (480 g)

Gör så här

  1. Smält 75 g smör. Häll på filmjölken och värm till 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över lite av degvästkan och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, honung och salt.

  2. Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta degen ca 5 min, spara lite mjöl till utbakningen. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 22 bitar. Rulla 20 bitar till runda bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Rulla de två resterande bitarna till bollar till svansar.

  4. Klipp långa snitt till öron och tryck fast svansarna. De får gärna vara lite klibbiga så de fastnar bättre. Gör två små hål till ögon.

  5. Smält 25 g smör. Pensla bröden med smöret. Grädda bröden mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.

Recept av Allt om Mat-redaktionen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!