Kanelstekta äppelklyftor med kanelyoghurt och nötter

Snabbaste LCHF-desserten, dock inte mindre smaskig för det! Använd gärna svenska äpplen.
Elisabeth Johansson
Wolfgang Kleinschmidt
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • ev Dansukker Steviasocker - 2 msk
  • 1 tsk kanel - malen
  • 2 msk smör

Kanelyoghurt

  • 5 dl turkisk yoghurt
  • ev Dansukker Steviasocker - 1–2 msk
  • 1 tsk kanel - malen

Tillbehör

  • 1 dl hasselnötter - grovhackade

Gör så här

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor.

  2. Stek äppelklyftorna i smör. Pudra över stevia och kanel mot slutet.

  3. Rör ihop ingredienserna till kanelyoghurten.

  4. Lägg upp äppelklyftorna i skålar. Toppa med yoghurt och hasselnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök