Kanelrutor

Recept på kanelrutor bakade i långpanna. God mjuka kakor med härligt täcke av kanelsmul.
Linda Andersson
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 7 dl vetemjöl - (420 g)
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 3 dl mjölk

Topping

  • 175 g smör - rumsvarmt
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel - mald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker riktigt krämigt. Tillsätt äggen och vispa i ytterligare 2-3 min.

  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Blanda snabbt ihop till en slät smet.

  3. Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

  4. Topping: Nyp ihop alla ingredienser till en smuldeg. Fördela smulorna på smeten.

  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35–38 min. Låt kakan svalna i formen innan den skärs i rutor.

  6. Recept Linda Andersson, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!