Kanelmuffins

Markus tipsar om att använda shake’n’bake till muffinsen. Provköket har gjort en egen variant där ingredienserna blandas i en plastpåse.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl smör - + rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en plastpåse.

  2. Blanda smör- & rapsolja, ägg och vatten i en burk med lock. Ta med påse och burk ut.

  3. Häll äggblandningen i påsen och ”knåda” påsen till en smet. Klipp ett hål i påsen och spritsa smeten i 8 aluminiumfoliebullformar.

  4. Grädda muffinsen på grillen under lock 10–12 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!