Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelmazarin

Recept på en mazarin i storformat med äpplen och kanel. Njut den till kaffet, gärna med vispgrädde eller vaniljvisp.

Kanelmazarin
Kanelmazarin
Kanelmazarin
Recept på kanelmazarin, en mazarin i storformat med äpplen och kanel. Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 25 gsmör
  • 1 mskströbröd
  • 1 tskkanel- mald + 0,5 tsk mald kanel
  • 3äpplen

Fyllning

  • 1 dlsötmandel
  • 5bittermandlar
  • 200 gsmör
  • 2,5 dlströsocker
  • 1ägg
  • 3 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1,5 dlmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blanda ströbröd och 1 tsk kanel och strö det över smöret.

  2. Kärna ur och skär äpplen i tunna klyftor. Lägg dem i formen.

  3. Fyllning: Mal söt- och bitter­mandel. Rör smör och socker luftigt. Tillsätt ägget. Blanda i mandel och mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör till sist ner mjölken.

  4. Bred smeten över äpplena i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.Låt kakan kallna innan den stjälps upp på fat. Pudra över 1/2 tsk kanel.

Vad tyckte du om receptet?