Kanelmazarin

Recept på en mazarin i storformat med äpplen och kanel. Njut den till kaffet, gärna med vispgrädde eller vaniljvisp.
Allt om Mat
Recept på kanelmazarin, en mazarin i storformat med äpplen och kanel.
Recept på kanelmazarin, en mazarin i storformat med äpplen och kanel. Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 1 msk ströbröd
  • 1 tsk kanel - mald + 0,5 tsk mald kanel
  • 3 äpplen

Fyllning

  • 1 dl sötmandel
  • 5 bittermandlar
  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blanda ströbröd och 1 tsk kanel och strö det över smöret.

  2. Kärna ur och skär äpplen i tunna klyftor. Lägg dem i formen.

  3. Fyllning: Mal söt- och bitter­mandel. Rör smör och socker luftigt. Tillsätt ägget. Blanda i mandel och mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör till sist ner mjölken.

  4. Bred smeten över äpplena i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.Låt kakan kallna innan den stjälps upp på fat. Pudra över 1/2 tsk kanel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!