Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en mazarin i storformat med äpplen och kanel. Njut den till kaffet, gärna med vispgrädde eller vaniljvisp.
Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blanda ströbröd och 1 tsk kanel och strö det över smöret.
Kärna ur och skär äpplen i tunna klyftor. Lägg dem i formen.
Fyllning: Mal söt- och bittermandel. Rör smör och socker luftigt. Tillsätt ägget. Blanda i mandel och mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör till sist ner mjölken.
Bred smeten över äpplena i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.Låt kakan kallna innan den stjälps upp på fat. Pudra över 1/2 tsk kanel.