Kanelkakor – recept på goda småkakor

Recept på kanelkakor som är spröda och goda små kakor att bjuda på till fikat.

Linda Andersson
1 AV 2
Foto: Roger Olsson
2 AV 2
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 4,5 dl vetemjöl - (270 g)

Garnering

  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk kanel - mald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Nyp ihop smöret med de övriga ingredienserna och arbeta snabbt ihop en deg. Lägg degen i en plastpåse i kylen ca 30 min.

  2. Dela degen i två bitar. Rulla ut dem till längder, ca 4 cm i diameter, och forma dem fyrkantiga. Skär längderna i skivor, ½–1 cm tjocka, och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Strö en blandning av ­socker och kanel på kakorna och tryck till lite på ytan. Grädda kakorna mitt i ugnen 10–12 min. Låt kallna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?