Kanelkakor

Recept på kanelkakor som är spröda och goda små kakor att bjuda på till fikat.
Linda Andersson
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 4,5 dl vetemjöl - (270 g)

Garnering

  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk kanel - mald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Nyp ihop smöret med de övriga ingredienserna och arbeta snabbt ihop en deg. Lägg degen i en plastpåse i kylen ca 30 min.

  2. Dela degen i två bitar. Rulla ut dem till längder, ca 4 cm i diameter, och forma dem fyrkantiga. Skär längderna i skivor, ½–1 cm tjocka, och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Strö en blandning av ­socker och kanel på kakorna och tryck till lite på ytan. Grädda kakorna mitt i ugnen 10–12 min. Låt kallna på plåten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!