Kanelkakor med hjortronkräm

Recept på kanelkakor med hjortronkräm. Förvara krämen i kylen och bred den på kakorna strax före servering.
Tove Nilsson

Kanelkakor med hjortronkräm

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk sirap - ljus
  • 2 tsk kanel - mald
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver

Hjortronkräm

  • 50 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 100 g naturell färskost
  • 1 apelsin - rivet skal
  • 1 dl hjortron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.  Rör ihop smör, socker, sirap och kanel till en smidig smet. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smöret och arbeta snabbt ihop till en smidig smet.

  2. Rulla smeten till små bollar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och tryck till med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 12 min, tills kakorna fått fin färg. Låt kallna på plåten.

  3. Hjortronkräm: Vispa smör och socker. Tillsätt färskost och apelsinskal. Krama ut vätskan ur hjortronen om frysta används. Vänd ner hjortronen i krämen och ställ in den i kylen. Bred krämen på kakorna och lägg ihop dem två och två.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!