Kanelbullesockerkaka

Recept på kanelbullesockerkaka – en supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle.
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk

Fyllning

  • 0,75 dl strösocker
  • 2 tsk kanel - mald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Smält smöret. Vispa socker och ägg pösigt.  Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen tillsammans med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.

  2. Blanda ihop socker och kanel. Häll 1/3 av smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter. Strö 1/3 av kanelblandningen i på smeten.

  3. Häll över 1/3 av smeten och strö på 1/3 kanelblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanelblandningen.

  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt den svalna i formen innan den stjälps upp och får kallna.

  5. Recept Linda Andersson, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!