Kanelbullesockerkaka

Recept på sockerkaka som smakar kanelbullar. Så gott och enkelt! Jag antar att jag inte är ensam om att bli sådär galet sugen på nygräddade kanelbullar, men inte har tid eller ork att stå i köket i flera timmar? Händer det dig också? Ja, då är detta receptet för dig! Kanelbullesockerkakan är en luftig och saftig sockerkaka som smakar precis som nygräddade kanelbullar, färdig på knappt en timme. Frida Skattberg
Mitt Kök
Foto: Helén Pe
Foto: Helén Pe

Ingredienser

Sockerkaka

  • 200 g smör
  • 6 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2,5 dl filmjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 2 dl farin strö - brun
  • 0,5 dl kanel - mald
  • 1 msk kardemumma - mortlad

Frosting

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 220 g färskost
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker

Gör så här

  1. Förbered fyllningen genom att blanda samtliga ingredienser i en skål. Ställ åt sidan så länge.

  2. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.

  3. Gör sockerkakssmeten. Smält smöret och ställ åt sidan.

  4. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt med elvisp i 5 minuter. Vänd sedan ner filmjölk och smält smör. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en klumpfri smet.

  5. Fördela hälften av smeten i långpannan och strö sedan över fyllningen. Stryk sedan över resterande smet.

  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

  7. Gör frostingen. Vispa smör, färskost, grädde och vaniljsocker till ett fluff. Tillsätt därefter florsocker lite i taget under vispning och vispa till en fluffig frosting.

  8. Bred frostingen på den avsvalnade kakan. Pudra eventuellt lite kanel över före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept ur "Baka i långpanna deluxe" av Frida Skattberg (Bonnier Fakta) Foto: Helén Pe

Annons: "Baka i långpanna deluxe" hittar du här! (Extern länk)

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!