Kanelbullekladdkaka - drömgod kombo av kladdkaka och kanelbulle

Recept på kanelbullekladdkaka. När du är bullsugen men har ont om tid är detta den bästa kakan. Smeten rörs ihop i kastrullen och kakan gräddas enbart 12 minuter för att bli lite härligt kladdig.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 150 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 3 ägg

Fyllning

  • 25 g smör
  • 1,5 msk kanel - mald
  • 1,5 msk strösocker

Garnering

  • 0,5 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stöt kardemumman i en mortel. Smält smöret i en kastrull.

  2. Blanda ner mjöl, socker, kardemumma, salt och ägg i kastrullen. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  3. Fyllning: Smält smöret och blanda med kanel och socker. Ringla blandningen i en spiralform på kakan. Strö över pärlsocker.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen 12-15 min. Låt kakan svalna på galler innan den serveras.

Vad tyckte du om receptet?

Recept Cecilia Lundin Styling Petra Lindstrand

Recept till klassiska kanelbullar och kladdkaka

Läs mer: Bästa receptet på knäckig äppelpaj