Kanel- och pumpaglass

Vackert orangefärgad krämig pumpaglass med mild kanelsmak.

Tove Nilsson
Kanel- och pumpaglass
Krämig kanel-och pumpaglass. Foto: Charlie Drevstam

Kanel- och pumpaglass

  • 200 g muskatpumpa
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 kanelstänger - (ca 10 cm långa)
  • 1 gelatinblad
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Lägg en form på ca 1 liter i frysen. Skala och kärna ur pumpan. Skär den i tärningar och koka dem mjuka i vatten i en kastrull. Häll av vattnet och mixa pumpan slät med mixerstav. Låt kallna.

  2. Koka upp grädde, mjölk och kanelstång. Sjud 5 min. Ta upp kanelstängerna. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.

  3. Vispa äggulor och socker. Vispa ner blandningen i den varma gräddmjölken. Sjud till en tjock smet under omrörning.

  4. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i blandningen. Blanda ner 1 1/2 dl pumpapuré. Låt kallna.

  5. Frys blandningen i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) tills den fått krämig konsistens.

  6. Häll glassen i den kalla formen och förvara i frysen fram till servering. Låt glassen stå framme i rumstemperatur ca 15 min före servering.

Vad tyckte du om receptet?