Kanel- och pumpaglass
Vackert orangefärgad krämig pumpaglass med mild kanelsmak.
Kanel- och pumpaglass
-
200 g
muskatpumpa
-
3 dl
vispgrädde
-
2 dl
mjölk
-
2
kanelstänger
- (ca 10 cm långa)
-
1
gelatinblad
-
5
äggulor
-
1 dl
strösocker
Gör så här
-
Lägg en form på ca 1 liter i frysen. Skala och kärna ur pumpan. Skär den i tärningar och koka dem mjuka i vatten i en kastrull. Häll av vattnet och mixa pumpan slät med mixerstav. Låt kallna.
-
Koka upp grädde, mjölk och kanelstång. Sjud 5 min. Ta upp kanelstängerna. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
-
Vispa äggulor och socker. Vispa ner blandningen i den varma gräddmjölken. Sjud till en tjock smet under omrörning.
-
Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i blandningen. Blanda ner 1 1/2 dl pumpapuré. Låt kallna.
-
Frys blandningen i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) tills den fått krämig konsistens.
-
Häll glassen i den kalla formen och förvara i frysen fram till servering. Låt glassen stå framme i rumstemperatur ca 15 min före servering.