Kanel- och ingefärskokta äpplen

Recept på kanel- och ingefärskokta äpplen. En supersnabb och god dessert som passar perfekt nu när äpplena är som bäst. Bäst resultat får du med svenska äpplen, men de går även att byta ut mot syrliga Granny Smith som finns året om.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 ingefära - (ca 6 cm)
  • 5 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 kanelstänger
  • 2 msk citron - färskpressad
  • 4 äpplen - fasta svenska

Tillbehör

  • vaniljglass
  • grädde

Gör så här

  1. Skala ingefära och skär i mindre bitar. Koka upp vatten och socker med kanelstänger, ingefära och citronsaft.

  2. Skala äpplena och dela i 4 delar. Lägg äppelklyftorna i den kokande lagen och dra kastrullen åt sidan. Låt äpplena svalna i lagen.

  3. Ta bort kanelstänger och ingefära och servera äpplena kalla eller ljumma med vaniljglass eller grädde.

Ta vara på äppelskörden och baka äppelbullar med kokos:

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!